Abelsen er ny sjef i AllRate

Abelsen er ny sjef i AllRate

Abelsen er ny sjef i AllRate 2500 1667 AllRate

Stig Abelsen er ny administrerende direktør i tjenesteselskapet AllRate AS etter Kent Olav Kvamme, som har gått over i ny stilling i konsernet Elmera Group ASA.
– Å kunne videreutvikle våre løsninger, i samarbeid med systemleverandører og kunnskapsrike, lokale kraft- og nettselskaper, er noe jeg ser frem til, sier Abelsen.

Tilbake på hjemmebane

Abelsen er siviløkonom med Master i bedriftsøkonomi fra Nord Universitet i 2006, og etter nesten seks år som banksjef i ulike lokalbanker i SpareBank1 Nord-Norge, overtok Abelsen rollen som daglig leder i Vesterålskraft Strøm AS i 2013. Etter en periode med kraftig vekst, både i kunder og antall ansatte, valgte selskapet å fusjonere med Fjordkraft sommeren 2019. Her var Abelsen med på å etablere Fjordkraft sitt regionskontor for Nord-Norge, hvor han satt som regionsjef frem til sommeren 2022.

Tre år senere og mange erfaringer rikere, er Abelsen endelig tilbake på “hjemmebane”.

–Det å jobbe sammen med små og mellomstore lokale kraftselskaper er noe av det mest givende jeg vet om, sier Abelsen.

Brenner for utvikling og fornying

Abelsen har allerede fått en god start i AllRate siden han startet i ny stilling i midten av august.

– Vi har fått to nye kraftselskaper inn som partnere, og jeg gleder meg veldig til å få være med på en spennende reise fremover sammen med disse selskapene, sier Abelsen.

– Jeg brenner for utvikling og fornying i lokale markeder. Det å kunne tilby effektive og skybaserte løsninger for lokale kraft- og nettselskaper, som sikrer konkurransedyktige, lokale selskaper, er svært gledelig. Vi er en stor tilbyder til kraftselskaper og jobber nå iherdig med å tilrettelegge våre tjenester og systemløsninger også for nettselskaper i Norge. Her er det et enormt potensial for digitalisering og automatisering, samt høye krav for å levere effektive tjenester. Dette kan vi bidra til, sier Abelsen.


Fakta
  • AllRate AS er et datterselskap av Elmera Group ASA, som blant annet eier merkevarene Fjordkraft, TrøndelagKraft, Gudbrandsdal Energi, Betalservice og Nordic Green Energy.
  • AllRate har mange års erfaring med å levere tjenester for måling, avregning, fakturering og innfordring (MAFI) i den norske kraftbransjen.
  • AllRate har 9 ansatte på Sortland og i Bergen.
  • Hovedkontoret ligger i Bergen. Elmera Group ASA er notert på Oslo Børs.